Viidesosa pariskunnista myöntää: ”Seksielämämme on olematonta”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Harmillisen usea parisuhteessa oleva tuntee, että kumppani ei huomioi tarpeeksi. Läheisyys ja rakkaudenosoitukset voivat olla avain yleiseen hyvinvointiin ja parisuhteen paremmuuteen. Joka viides parisuhteessa oleva myöntää, että lisäksi fyysinen läheisyys kumppanin kanssa on ollut alhaista tai olematonta viimeisen vuoden aikana.

K-Y Desire Darkroom -niminen tempaus haluaa mainostaa pariskunnille liukuvoidetta, mutta samalla korostaa parisuhteen intiimielämän parantamisen tarvetta. Neljäsosa firman kyselyyn vastanneista amerikkalaisista ei usko viettävänsä tarpeeksi aikaa oman kumppaninsa kanssa. Etäisyys muodostaa kuilun, jossa läheisyyttä ei ole sitäkään vähää.

Suurin syy intiimiä toimintaa vailla olevaan suhteeseen on stressi. Silti jo pelkästään se, että pariskunnat eivät vietä aikaa yhdessä, asettaa haasteita intiimielämälle. Moni kokee, että oma kumppani ei osoita kiintymyksen tai halun merkkejä tarpeeksi. Se, että kumppani sanoo haluavansa omaa rakastaan fyysisesti on yhtä voimakasta kuin rakkauden tunnustaminen. Pariskuntien kannattaa ottaa vuoden 2024 tavoitteeksi yhdessäolo ja toistensa suurempi arvostaminen.