Ilmassa on jo kevään merkkejä – loppuviikosta plussakelejä Lapissa saakka

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää on muuttumassa 19. helmikuuta alkavalla viikolla jopa keväisempään suuntaan. Suomessa puhaltaa Forecan mukaan eteläinen ilmavirtaus, joka tuo mukanaan lauhtuvaa ja kosteaa säätä. Vaikutukset voivat näkyä pohjoisessakin.

Alkuviikolla lämpötila käy päivisin plussan puolella lähinnä etelärannikolla, lounaassa ja paikoin lännessä. Viikon edetessä nollaraja kuitenkin hivuttautuu jatkuvasti pohjoisempaan. Loppuviikosta plussalukemia on odotettavissa koko Suomessa.

Lauhtuvasta säästä huolimatta Lapissa on alkuviikosta odotettavissa vielä yli 20 asteen yöpakkasia. Suomen lähistöllä vilkkaan matalapainetoiminnan vuoksi viikko on myös tuulinen. Myrskytuulia ei kuitenkaan ennusteen mukaan ole luvassa.

Suomen yli liikkuu viikon mittaan useita sadealueita. Sade tulee suurimmassa osassa maata alkuun lumena, mutta loppuviikolla luvassa on vesisadetta Lappia myöten. Lumisademäärät ovat 2-5 sentin luokkaa, loppuviikon vesisateiden sadekertymät voivat puolestaan olla yli 10 sentin luokkaa.