Pyörävaras aiheutti palohälytyksen Lahdessa – poliisipartio seurasi verijälkiä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pelastuslaitos sai sunnuntaina 4. helmikuuta hälytyksen Lahden Mukkulassa sijaitsevasta kerrostalosta. Rakennuksen varastotilassa oleva palohälytin oli lauennut aamuyhdeksän aikoihin.

Pelastuslaitos totesi paikalla jonkun yrittäneen avata pyöräkellariin varastoitujen polkupyörien lukkoja mahdollisesti kulmahiomakoneella. Tästä syntynyt savu oli laukaissut palohälyttimen. Lattialle ilmestyneiden verijälkien perusteella polkupyörävaras oli loukannut itsensä ja poistunut paikalta.

Paikalle kutsuttu poliisipartio seurasi verijälkiä taloyhtiössä sijaitsevan asunnon ovelle. Hämeen poliisin tiedotteen mukaan kukaan ei avannut ovea. Partio tarkasti asunnon huoltomiehen avustuksella. Asunnossa ei ollut ketään paikalla poliisin saapuessa paikalle. Poliisi kirjasi tapauksesta rikosilmoituksen nimikkeellä varkauden yritys.