Bond-ohjaajalta jättimäinen Beatles-projekti – oma elokuva jokaiselle jäsenelle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Beatles -yhtyeen tarina on kääntymässä valkokankaalle lähes ennennäkemättömällä tavalla. 007 Skyfall ja Spectre -elokuvien ohjaaja Sam Mendes aikoo tehdä oman elokuvan jokaisesta yhtyeen jäsenestä.

Mittava elokuvaprojekti on saanut Beatlesin elossa olevien jäsenten, Paul McCartneyn ja Ringo Starrin sekä edesmenneiden John Lennonin ja George Harrisonin perheiden siunauksen. Kyseessä on The Guardian -lehden mukaan ensimmäinen kerta, kun yhtye on antanut täydet oikeudet elämäntarinaansa ja musiikkiinsa käsikirjoitettua elokuvaa varten.

Mendesin mukaan elokuvat kertovat toisiinsa liittyviä tarinoita jokaisen yhtyeen jäsenen näkökulmasta. Elokuvia kuvaillaan innovatiiviseksi ja rajoja rikkovaksi. Kaikki neljä elokuvaa on tarkoitus julkaista vuonna 2027.

Vuonna 1960 perustettu ja 10 vuotta myöhemmin hajonnut The Beatles on yksi musiikkihistorian uraauurtavimmista ja menestyksekkäimmistä yhtyeistä. Sam Mendes tunnetaan Bond-elokuviensa lisäksi muun muassa arvostelumenestyksistä American Beauty, ja Taistelulähetit – 1917.