Huhu brittihovista: Prinssi Harry anelee kuninkaallista statusta takaisin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sussexin herttuapari, eli prinssi Harry ja hänen puolisonsa Meghan Markle erosivat kuninkaallisen perheen tehtävistään tammikuussa 2020. He muuttivat Iso-Brittaniasta Yhdysvaltojen Kaliforniaan. Alkoi skandaalikierre rasismisyytöksineen ja kiusaamisjuoruineen.

Tilanne on kuitenkin muuttunut, kun kuningas Charlesilla diagnosoitiin syöpä. Tämän seurauksena prinssi Harry on ilmoittanut olevansa halukas palaamaan väliaikaiseen rooliin Britannian kuninkaallisessa perheessä. Hän uskoo voivansa olla avuksi, kun hänen isänsä on sairas eikä pysty suorittamaan kaikkia työtehtäviään.

Tähän mennessä muut kuninkaallisen perheen jäsenet ovat paikanneet kuningas Charlesia, kuten hänen sisarensa, prinsessa Anne ja poikansa prinssi William. Harry on edelleen viidentenä Yhdistyneen kuningaskunnan perimysjärjestyksessä, ja hän on myös virallinen valtionneuvonantaja.

– Rakastan perhettäni. Olen kiitollinen, että pystyin nousemaan lentokoneeseen ja tapaamaan isäni sekä viettämään aikaa hänen kanssaan, Harry sanoi viime viikolla haastattelussa Kanadassa Invictus Gamesille.

Hoviasiantuntijoiden mukaan prinssi Harrylla ei juurikaan ole mahdollisuuksia palata työtehtäviinsä hovissa tai saada kuninkaallista titteliä takaisin. Daily Mailin mukaan eniten hanttiin panee hänen oma veljensä, prinssi William.