Kansallinen hiihtopäivä kannustaa suomalaisia laduille lauantaina

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lauantaina 24. helmikuuta vietetään Kansallista hiihtopäivää. Kolmatta kertaa järjestettävänä teemapäivänä ihmisiä kannustetaan laduille eri puolilla Suomea. Tänä vuonna kampanjaa koordinoi Suomen Latu.

Hiihtopäivänä Suomen Ladun jäsenyritykset ja muut tahot järjestävät yli sata kaikille avointa hiihtotapahtumaa ympäri Suomen. Tiedossa on niin ohjattuja hiihtoretkiä, koko perheen talviriehoja kuin massahiihtojakin. Tänä vuonna teemapäivän suojelijana toimii toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola.

– Tämä on ehdottomasti tärkeä päivä kaikille ulkoilijoille ja ennen kaikkea meille hiihtäjille. On hyvin luontevaa sekä tietysti myös suuri kunnia toimia Kansallisen Hiihtopäivän suojelijana ja päästä innostamaan muitakin ladulle, Peltola kommentoi tiedotteessa.

Suomen Ladun mukaan Kansalliseen hiihtopäivään osallistui viime vuonna kuusi prosenttia suomalaisista. Se tarkoitti yli 260 000 hiihtäjää. Kaikki hiihtopäivän paikalliset tapahtumat löytyvät Kansallisen Hiihtopäivän kampanjasivuilta.