8-vuotias päihitti suurmestarin shakissa – historiallinen hetki

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kahdeksanvuotias shakkitaituri on tehnyt historiaa. Singaporelainen Ashwath Kaushik on päihittänyt shakkiottelussa suurmestarin historian nuorimpana pelaajana. Ashwath Kaushik otti mittaa 37-vuotiaasta puolalaisesta Jacek Stopasta Sveitsin Burgdorfer Stadthaus Open -turnauksessa.

– Tuntui mahtavalta pystyä päihittämään ensimmäisen suurmestarini shakkilaudalla. Kyse oli klassisesta shakista, joten olen erittäin ylpeä itsestäni, nuori shakkitaituri kuvaili tunnelmiaan The Star -lehdelle.

Kaushik päihitti suurmestarin titteliä pitelevän vastustajansa kolme tuntia kestäneen ottelun päätteeksi ja päätyi rikkomaan erittäin tuoreen ennätyksen. Vain paria päivää aikaisemmin edellisen ennätyksen oli rikkonut serbialainen Leonid Ivanovic, joka voitti bulgarialaisen suurmestari Milko Popchevin kahdeksan vuoden ja 11 kuukauden ikäisenä.