Kiinalainen lääketiede vahvistaa: ”Orgasmit parantavat immuniteettia”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kiinalaisen lääketieteen asiantuntija sanoo, että säännöllinen intiimielämä on olennaista terveyden ylläpitämisen kannalta. Kiinalaisessa lääketieteessä uskotaan, että yhdynnän puutos voi altistaa sairauksille. TikTok-tähti Nina Cheng kertoi asiasta hiljattain katsojilleen videopalvelussa.

– Vaikka perinteinen kiinalainen lääketiede korostaa liiallisen seksuaalisen aktiivisuuden mahdollisia pitkäaikaisvaikutuksia, monet eivät ymmärrä, että riittämätöntä seksiä pidetään sairauksien aiheuttajana kiinalaisessa lääketieteessä, hän muistutti.

Cheng lainasi vastauksissaan 2000 vuotta vanhaa kiinalaista seksologian tekstiä ”Su Nu Jing”. Oppaan mukaan 30-vuotiaiden on harrastettava yhdyntää vähintään kahdeksan päivän välein, kun taas 40-vuotiaiden tulisi heiluttaa peittoa vähintään 16 päivän välein. Viisikymppisille riittää terveyden ylläpitämiseksi kerta kolmen viikon välein ja kuusikymppisille kerran kuukaudessa. Sen sijaan 20-vuotiaiden olisi hyvä harrastaa intiimiä kanssakäymistä vähintään neljän päivän välein, mikäli haluavat pysyä terveenä.

Jos on sinkku tai kumppani on haluton, kannattaa suosia oman käden nautintoa. Salaisuus näet piilee orgasmissa. Säännöllinen laukeaminen on parasta ja ilmaista mielialalääkettä sekä parantaa terveyttä tehokkaasti. Chengin mukaan naisten tulisi saada orgasmi vähintään joka toinen päivä. Miesten jopa useammin eturauhasen terveyden nimissä.