Väärää rahaa liikkeellä ympäri Suomea – poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi on saanut helmikuun aikana useita väärään rahaan liittyviä ilmoituksia. Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa rahajäljitelmiä on käytetty kaupoissa pienten ostoksen maksamiseen Itä-Suomessa. Väärennetyt rahat ovat olleet kymmenen, kahdenkymmenen ja viidenkymmenen euron setelien jäljitelmiä.

Itä-Suomen poliisilaitos on kehottanut yrittäjiä ja henkilökuntaa tarkkaavaisuuteen ottaessaan vastaan käteistä rahaa maksuvälineenä. Myös asiakkaiden on syytä tarkastaa vastaanottamiensa seteleiden aitous. Poliisin mukaan rahajäljennöksestä puuttuvat aidoissa seteleissä olevat turvatekijät.

Helpoiten liikkeellä olevat väärennetyt rahat tunnistaa tulosteessa olevasta merkinnästä, kuten ”copy” tai ”prop copy”. Itä-Suomen poliisi on pyytänyt tekemään rahajäljennösten käytöstä mahdollisimman nopeasti ilmoituksen hätänumeroon 112. Tällä tavoin rahajäljennösten käyttäjien henkilöllisyys on mahdollista selvittää.