Lohi-mozzarellasalaattia kehtaa tarjoilla talvilomavieraille – kastikkeeseen tulee appelsiinimehua

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kalaruokien puolesta puhuva Pro Kala ry on suomalainen yhdistys, joka jakaa maittavia reseptejä maksutta suomalaisten käyttöön. Kalaruoat ovat helppotekoisempia kuin moni luulee. Esimerkiksi valmiista kylmäsavulohesta voi loihtia tyylikkään salaatin, mikä pitää myös nälän loitolla.

Lohi-mozzarellasalatti



(neljälle)



kerä salaattia



1 purkki mozzarellapalloja



4 tomaattia



2 avokadoa



1 pkt kylmäsavulohta (150–200 g)



suolaa, mustapippuria



tuoretta tilliä



Kastike:



½ dl öljyä



½ dl valkoviinietikkaa



½ dl appelsiinimehua



1 valkosipulinkynsi hienonnettuna



1 rkl sokeria



ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmista ensin salaatti: huuhtele salaatinlehdet ja kuivaa ne. Valuta mozzarellapalloista vesi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa siivuiksi. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna kylmäsavulohi suikaleiksi. Kokoa salaattiannokset lautasille sektoreiksi tai tee yksi suuri salaatti vadille. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja ripottele kalalle tilliä. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen.