Lohi-mozzarellasalaattia kehtaa tarjoilla talvilomavieraille – kastikkeeseen tulee appelsiinimehua

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kalaruokien puolesta puhuva Pro Kala ry on suomalainen yhdistys, joka jakaa maittavia reseptejä maksutta suomalaisten käyttöön. Kalaruoat ovat helppotekoisempia kuin moni luulee. Esimerkiksi valmiista kylmäsavulohesta voi loihtia tyylikkään salaatin, mikä pitää myös nälän loitolla.

Lohi-mozzarellasalatti(neljälle)kerä salaattia1 purkki mozzarellapalloja4 tomaattia2 avokadoa1 pkt kylmäsavulohta (150–200 g)suolaa, mustapippuriatuoretta tilliäKastike:½ dl öljyä½ dl valkoviinietikkaa½ dl appelsiinimehua1 valkosipulinkynsi hienonnettuna1 rkl sokeriaripaus suolaa ja mustapippuria

Valmista ensin salaatti: huuhtele salaatinlehdet ja kuivaa ne. Valuta mozzarellapalloista vesi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa siivuiksi. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna kylmäsavulohi suikaleiksi. Kokoa salaattiannokset lautasille sektoreiksi tai tee yksi suuri salaatti vadille. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja ripottele kalalle tilliä. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen.