Suomalainen savusilakka on mainio salaattiaines – sopii jokaiseen vuodenaikaan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaisten tulisi suosia kotimaista kalaa ruokailutottumuksistaan. Onkiminen ja pilkkiminen on jokaisen oikeus, jonka avulla saa ilmaista ruokaa pöytään. Pro Kala ry -niminen yhdistys on nyt julkaissut helposti muokattavissa olevan reseptin, jossa käytetään kalatiskiltä ostettua savusilakkaa. Raaka-aineeksi sopii myös itse kalastettu ja pannulla paistettu ahven.

Rento savukalasalaatti hyödyntää niitä aineksia, joita jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile lisätä joukkoon omenaa, papuja, punasipulia tai porkkanaa. Ideana on, että pääraakaaineena on keitetty kananmuna, kypsät perunat ja tilli kalan kaverina.

Savukalasalaatti(neljälle)salaatinlehtiä2 kananmunaa4 kypsää perunaaerilaisia kasviksia250 g perattua savukalaatuoretta tilliä

Huuhtele salaatinlehdet, kuori ja lohko kananmunat, kuori ja paloittele perunat. Esikäsittele kasvikset tarvittaessa ja leikkaa pienemmiksi palasiksi. Kokoa salaattiainekset lautasille, lisää annoksiin päälle savukalaa ja tuoretta tilliä. Tarjoile hyvän kastikkeen kera.