Apple lopetti sähköautoprojektinsa – kehitettiin vuosikymmenen ajan

Autot Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applen paljastettiin vuosia sitten suunnittelevan toimintansa laajentamista autoalalle. Yhtiö suunnitteli omaa sähköautoa Project Titan -työnimen alla. Nyt suunnitelmat on kuitenkin haudattu.

Applan sähköautoprojektin lopettamisesta kertoi uutistoimisto Bloomberg. Applen kerrotaan tiedottaneen projektin päättymisestä sisäisesti tiistaina 27. helmikuuta. Monet hankkeessa työskennelleestä 2 000 työntekijästä siirretään Applen tekoälyä kehittävän projektin pariin.

Ensimmäiset huhut Applen kehitteillä olevasta sähköautosta lähtivät liikkeelle vuonna 2015. Yhtiö palkkasi projektiin muun muassa entisen Teslan autopilotin ohjelmisto-ohjaajan ja sähköauto-startup Canoon entisen toimitusjohtajan. Auton hinta-arvion huhuttiin olevan alle 100 000 dollaria.

The Verge -sivuston mukaan yhtiöstä kantautui vielä vähän aikaa sitten raportteja, joiden mukaan hanke oli edelleen työn alla. Vasta aikaisemmin tässä kuussa Applen kerrottiin koeajaneen kehittämäänsä itseohjaavaa teknologiaa yli 70 000 kilometrin edestä.