Lemmy-patsas suunnitteilla muusikon synnyinkaupunkiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2015 menehtyneelle Motörhead-rokkari Lemmy Kilmisterille suunnitellaan omaa patsasta. Lemmy-patsas on tarkoitus pystyttää muusikon synnyinkaupunkiin, Englannin Burslemiin. Patsaan suunnitelmat ovat saaneet kaupunginvaltuuston hyväksynnän.

Lemmy-patsaan toteuttaa paikallinen kuvanveistäjä Andy Edward. Hänen käsialaansa on myös Liverpoolin Pier Headissa sijaitseva kuuluisa Beatles-veistos. Lemmy-veistos tulee olemaan 2,25 metriä korkea.

Veistoksessa Lemmy nähdään soittamassa bassokitaraa ja laulamassa mikrofoniin. Projektille kerätään parhaillaan rahoitusta Go Fund Me -varainkeruusivustolla. Tavoitteena on kerätä lahjoituksia 50 000 punnan edestä.

Stroke-on-Trent Live -lehden mukaan paikallinen poliisi on jo ilmaissut huolensa Lemmy-patsaasta. Staffordshiren poliisin mukaan veistos saattaa houkutella paikalle faneja, jotka kiipeilevät patsaan ympärillä.