Onko äideillä suosikkilapsia? Vastaus voi yllättää

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vanhemmuus on toisinaan äärimmäistä tasapainottelua eri osa-aluiden välillä. Mikäli perheessä on useampi lapsi, tulee vanhempien ottaa kaikki huomioon yhdenvertaisesti. Toisinaan se on kuitenkin mahdotonta ikäerojen tai esimerkiksi lapsen persoonallisuuteen ja terveyteen liittyvien ominaisuuksien vuoksi.

Lahjatavaraliike Moonpigin teettämä tutkimus on paljastanut, että 43 prosenttia uskoo omalla äidillään olevan suosikkilapsi. Lasten mukaan selkeitä merkkejä tästä on esimerkiksi se, että äidit saattavat puhua yhdestä lapsesta muita enemmän. Lisäksi sisarukset pitävät suosimisen merkkinä jo pelkästään sitä, että äiti valmistaa yhden lapsen lempiruokaa enemmän kuin muiden suosikkiaterioita. Äidit saattavat myös ottaa jostain lapsesta enemmän kuvia kuin muista.

Toisen sisaruksen suosiminen saa lapset kilpailemaan huomiosta. Tämä näkyy esimerkisi äitienpäivänä, kun lapset yrittävät ostaa vanhemmilleen toinen toistaan parempia lahjoja. Peräti 32 prosenttia kyselyyn vastanneista myönsi, että suosikkilapsi-ilmiö tekee heistä kilpailunhaluisempia sisarusten kesken. Mikä sitten on totuus äitien mielestä, onko heillä suosikkilapsia?

Lähes neljännes äideistä, eli tarkemmin 23 prosenttia tunnusti kyselyssä, että heillä on toden totta oma suosikkilapsensa.