Iso-Syötteelle rakennetaan viimein tuolihissi – valmistuu vuonna 2025

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pudasjärvellä sijaitseva Iso-Syötteen hiihtokeskus saa tuolihissin. Hissilinjan pituus tulee olemaan 1 000 metriä, ja sen maksimikapasiteetti on 2 800 henkilöä tunnissa. Hissi valmistuu syksyksi 2025. Hissiyhtiö Leitnerin valmistamalla tuolihissillä päästään tunturin huipulle noin 3 minuutissa ja 20 sekunnissa.

Hissi-investoinnin kokonaisarvo on yli 7,5 miljoonaa euroa. Se on Euroopan unionin osarahoittama. Kuusipaikkainen tuolihissi on avoinna ympäri vuoden. Hissi palvelee talvisin laskettelijoita ja kesäisin esimerkiksi pyöräilijöitä ja patikoijia.

Kesäisin tuoleissa on pyörätelineet, joiden ollessa käytössä yhteen hissiin mahtuu kerrallaan kolme pyörää ja kolme pyöräilijää. Iso-Syötteen tiedotteen mukaan tuolihissiä on kaavailtu hiihtokeskukselle jo 2000-luvun alusta lähtien. Rakennustyöt aloitetaan kesällä 2024 huoltoteiden rakentamisen ja perustuksien tekemisen merkeissä.