Kaksi pöllöä löytyi takasta Lempäälässä – naruhissi koitui pelastukseksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pirkanmaan pelastuslaitos sai keskiviikkona hoidettavakseen yllättävän tapauksen. Lempäälän Laasonportissa sijaitsevan kodin takkaan oli eksynyt kaksi pöllöä. Toisen eläimen pelastamiseen täytyi käyttää hieman erikoista ratkaisua.

Pelastuslaitos sai ensin tehtäväkseen pelastaa lehtopöllön omakotitalon tulisijasta. Vielä myöhemmin samana päivänä talon omistaja kertoi, että tulisijaan oli joutunut toinenkin pöllö. Sen pelastaminen osoittautui haastavammaksi.

Toisen pöllön tuntua osittain näkyviin pelastuslaitos palasi paikalle, tällä hetkellä eläinsuojelun kanssa. Tulisijan savukanavassa piilotellut pöllö hätyytettiin liikkeelle. Se kuitenkin saatiin pois tulisijasta vasta narusta valmistetulla hissillä, jolla se nostettiin savuhormin kautta piipun yläpäähän. Pöllö pelastettiin pinteestä turvallisesti. Se toimitettiin Pelastuslaitoksen mukaan eläinsuojelun tarkastukseen ja hoitoon.