Marcus & Martinus edustaa Ruotsia Euroviisuissa – sai murskavoiton kisassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Norjalainen teiniduo Marcus & Martinus edustaa Ruotsia tämän kevään Euroviisuissa, jotka kilpaillaan toukokuussa Ruotsin Malmössä. Viime vuonna parivaljakko sijoittui Ruotsin finaalissa Air-kappaleellaan toiseksi, kun voiton vei Loreen. Tänä vuonna voitto oli selkeä, sillä veljesten Unforgettable-kappale sai 177 ääntä ja toiseksi sijoittunut Medina-yhtyeen Que Sera sai 104 ääntä.

Kolmanneksi Ruotsin viisufinaalissa sijoittui Smash Into Pieces -yhtyeen Herdes Are Calling 90 pisteellä. Marcus Gunnarsen ja Martinus Gunnarsen täyttivät juuri 22 vuotta, ja ikäisekseen he ovat tehneet jo poikkeuksellisen pitkän ja menestyksekkään musiikkiuran. Pohjoismaiden suosituimmaksi popduoksi kutsuttu Marcus & Martinus on niittänyt menestystä erityisesti Pohjoismaissa, mutta myös muualla Euroopassa.

Veljekset ovat tulleet tutuksi myös suomalaisille ja he ovat vierailleet Suomessa useasti. Viimeksi alkuvuodesta 2024 he vierailivat Helsingissä. Vuosina 2017 ja 2018 Marcus & Martinus keräsi yhteensä 35 000 katsojaa Hartwall Arenalle ja Helsingin Kaisaniemen puistoon.