Miami Beachilla kyllästyttiin Spring Break -lomailijoihin – uudet rajoitukset käyttöön

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa vietetään keväisin Spring Breakia eli kevätlomaa, joka on sikäläisille koululaisille ja opiskelijoille eräänlainen talviloman vastine. Monet opiskelijat suuntaavat juhlimaan kevätlomaa maan eteläisiin osavaltoihin. Yksi suosituimmista kohteista on Florida.

Nyt lomailijoiden suosimalla Miami Beachilla on kuitenkin kyllästytty Spring Break -bilettäjiin. Miami Beachin sosiaalisen median tileillä julkaistiin mainos, jossa kaupungin kerrotaan lopettavan suhteensa kevätloman kanssa. Taustalla ovat kevätlomaa viettävien aiheuttamat järjestyshäiriöt.

Miami Beachilla otetaan käyttöön uusia rajoituksia ja sääntöjä suosituimpina kevätlomaviikonloppuina. Järjestyshäiriöitä pyritään rajoittamaan esimerkiksi ulkonaliikkumiskielloilla, laukkujen tarkistuksilla, rajoitetulla pääsyllä uimarannoille, puhallutuksilla, normaalia korkeammilla parkkimaksuilla ja tehostetulla poliisivalvonnalla.

USA Today -lehden mukaan uusien toimenpiteiden taustalla ovat viime vuosina kevätloman aikaan tapahtuneet ammuskelutapaukset. Miami Beachin poliisi teki viime vuonna kevätlomien aikaan 488 pidätystä sekä 105 ampuma-aseen takavarikointia ja kirjasi tuhansia sakkoja liikennerikkomuksista.