Christopher Nolan palkittiin parhaan ohjaajan Oscar-palkinnolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen elokuvaohjaaja Christopher Nolan tunnetaan menestyselokuvistaan kuten Yön ritari, Inception, Dunkirk ja Interstellar. Lukuisista yleisö- ja arvostelumenestyksistä huolimatta Nolan voitti uransa ensimmäisen parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon vasta tänä vuonna.

Nolan voitti parhaan ohjauksen Oscarin työstään heinäkuussa ensi-iltansa saaneessa Oppenheimer-elokuvassa. Nolan olikin yksi tämän vuoden ennakkosuosikeista kategoriassa. Hän oli viimeksi ehdolla kategoriassa vuonna 2018 ohjattuaan Dunkirk-sotaelokuvan.

– Elokuvat ovat ennättäneet hieman yli 100 vuoden ikään. En tiedä, mihin tämä hämmästyttävä matka vie tästä eteenpäin. Minulle kuitenkin merkitsee valtavasti se, että olen mielestänne merkittävä osa sitä, Nolan kertoi kiitospuheessaan.

Oppenheimer poiki ensimmäiset Oscarit myös parhaan miespääroolin palkinnon voittaneelle Cillian Murphylle ja parhaan miessivuosan palkinnon voittaneelle Robert Downey Jr.:lle. Yhteensä Oppenheimer voitti seitsemän Oscaria.