Prinsessa Catherinen äitienpäiväkuvasta skandaali – olikin photoshopattu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suuret valokuvia julkaisevat uutistoimistot ovat pyytäneet lehdistöä poistamaan brittihovin julkaiseman äitienpäiväkuvan. Kensingtonin palatsi julkaisi äskettäin uuden valokuvan Kate Middletonista ja hänen kolmesta lapsestaan. Associated Press (AP) Reuters, Agence France-Presse (AFP) ja Getty Images ovat kaikki päättäneet poistaa kuvan.

Uutistoimistot ovat kertoneet asiasta tiedotusvälineille ympäri maailmaa. Kuvassa on Walesin prinsessa ja hänen lapsensa, prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis. Mirror-lehden mukaan valokuva ei ole aito, joten sitä ei myöskään tulisi julkaista. Tarkkasilmäiset ovat huomanneet esimerkiksi sen, että prinsessa Charlotten käsivarsi ole kuvassa oikealinjainen. Toiset kyseenalaistivat, miksi prinssi Georgen oikea käsi oli epätarkka kuvassa, eikä Kate Middletonilla ole vihkisormusta.

– Tarkemmin tarkasteltuna näyttää siltä, että lähde on manipuloinut kuvaa, Associated Pressin viestissä kerrotaan.

– Kiitos ystävällisistä terveisistä ja jatkuvasta tuestanne viimeisen kahden kuukauden aikana. Toivotan kaikille hyvää äitienpäivää, prinsessa Catherine tiedotti.

BBC kertoo, että brittiläinen uutistoimisto ja palatsin tiedotteita välittävä PA Media ei ole poistanut kuvaa palvelustaan, mutta yhtiö on esittänyt hoville virallisen kysymyksen kuvaan littyen. Kyseessä oli ensimmäinen virallinen valokuva prinsessasta sen jälkeen, kun hänelle tehtiin vatsaleikkaus 16. tammikuuta. Aiheen ympärillä on runsaasti salaliittoteorioita, joten kuvamanipulaatio lisää ainoastaan vettä myllyyn.