Miljardööri aikoo yhä rakennuttaa uuden Titanicin – projekti viivästynyt merkittävästi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen miljardööri Clive Palmer on yli vuosikymmenen ajan suunnitellut Titanic II -nimisen aluksen rakennuttamista. Alus olisi tarkka kopio kuuluisasta Titanic-matkustajalaivasta, joka upposi vuonna 1912 jäävuoreen törmäämisen seurauksena.

Palmer paljasti suunnitelmansa ensi kertaa vuonna 2012. Hän otti asian puheeksi julkisuudessa jälleen vuonna 2018, ja kertoi tuolloin uuden Titanicin tekevän neitsytmatkansa vuonna 2022. Nyt Palmer on jälleen nostanut suunnitelmat esille Sydneyn oopperatalolla pitämässään tilaisuudessa.

– On paljon hauskempaa puuhastella Titanicin parissa kuin istua kotona laskemassa rahoja, Mineralogy-kaivosyhtiön omistajana tunnettu Palmer kuvaili toimittajille.

CNN-uutissivuston mukaan Palmer syytti projektin viivästymisestä koronapandemiaa. Viivästystä ovat aiheuttaneet myös oikeusjutut, joissa hän on ollut mukana. Lisäksi hän pyrki mukaan politiikkaan perustamansa United Australia Party -puoleen listoilla, kuitenkaan onnistumatta siinä.

Titanic II oli alun perin määrä rakennuttaa Kiinassa. Nyt Palmer aikoo kuitenkin rakennuttaa aluksen Euroopassa. Yhteensä 2 345 matkustajaa vetävän aluksen olisi määrä olla 269 metriä pitkä ja 32,2 metriä leveä.