Uimahyppyjen katsominen on kiehtovaa – SM-kisat alkavat huomenna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uskallatko hypätä uima-altaaseen 10 metristä, eli niin sanotusta kympistä? Harva uskaltaa hypätä veteen edes viidestä metristä. Uimahyppääjät tekevät sen kierteillä ja kerien. Tavallinen talliainen hyppää altaaseen pää tai jalat edellä, joskus pommilla tai rohkeimmat voltilla.

Uimahypyissä tekniikasta kertoo se, kuinka paljon vettä roiskahtaa pinnasta ilmaan hypyn jälkeen. Uimahyppyjen SM-kilpailut järjestetään 15.–17. maaliskuuta Mäkelänrinteen Uimahallissa Helsingissä. SM-kilpailuissa hypätään useissa eri lajeissa ponnahduslaudoilta sekä 5, 7,5 ja 10 metrin kerroksissa. Mukana on myös parihyppyjä, jolloin tarkoituksena on päätyä veteen synkronoituna.

Uimahyppyjen katsominen on kiehtovaa. Yleisöä toivotaan seuraamaan uimahyppyjen SM-kilpailuita. Kisat alkavat perjantaina kello 14, lauantaina kello 10 ja sunnuntaina kello 13. Tarkemman kisa-aikataulun löydät tästä linkistä. SM-uimahypyt toimivat näyttökilpailuna uimahyppyjen Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään Serbian Belgradissa kesäkuussa.