KS: Andy McCoy sai taiteilijaeläkkeen – näin paljon se on kuukaudessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taiteen edistämiskeskus on päättänyt vuoden 2024 alussa alkavista taiteilijaeläkkeistä. Keskisuomalaisen mukaan eläkkeensaajien joukossa on ansioitunut kitaristi ja megasuositun Hanoi Rocks -yhtyeen entinen jäsen Andy McCoy, oikealta nimeltään Antti Hulkko.

Hanoi Rocks -kitaristi Andy McCoy antoi taannoin haastattelun Writer in Japan -sivustolle. Muusikko kuvaili Michael Monroen taannoista 60-vuotisjuhlakeikkaa upeaksi. Syntymäpäiväkonsertissa nähtiin fanien hartaasti odottama hetki, kun Hanoi Rocks esiintyi alkuaikojensa ja menestysvuosiensa kokoonpanolla, ja Andy McCoy oli mukana.

– Emme keikkaile usein emmekä aio tehdä isoja kiertueita mutta aiomme soittaa yksittäisiä keikkoja silloin tällöin, McCoy lupasi tällöin.

Taiteilijaeläke voidaan myöntää yli 60-vuotiaille tai pysyvästi työkyvyttömille, joiden tulot eivät ylitä tulorajaa. Vuoden 2024 alusta eläkkeen määrä on 1601,92 euroa kuukaudessa. Mikäli hakijan muut eläketulot ylittävät eläkkeen määrän, hänelle voidaan myöntää osaeläke. Eläkkeet maksetaan valtion budjettivaroista.

Lähde: Keskisuomalainen