Selvitys: Purukumin pureskelu saattaa viedä nälän pois

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ravitsemusterapeutti Abbey Sharp on kertonut purukumin pureskelun auttavan nälän tunteen hillitsemiseen laihdutuslääkkeiden tavoin.Hänen mukaansa tutkimukset osoittavat, että nälän tunne on alhaisempi ja kylläisyyden taso oli merkittävästi korkeampi niillä, jotka pureskelevat purukumia. Puoli tuntia riittää.

Sharp kertoi 800.000 TikTok-seuraajalleen, että purukumin pureskeleminen auttaa stimuloimaan GLP-1 reseptoriagonistia, jolla on suotuisa painovaikutus. Samaa ainetta on laihdutuslääkkeissä, joiden toiminta perustuu monimutkaiseen aivojen ja suoliston yhteyteen. Prosessissa mahalaukun tyhjeneminen hidastuu, kylläisyyden tunne lisääntyy ja nälän tunne vähenee.

– Varhaiset, pienet tutkimukset viittaavat siihen, että purukumi voi auttaa stimuloimaan GLP-1:tä suolistossa, mikä on vastuussa Ozempicin kaltaisten lääkkeiden ruokahalun vähenemisestä, Sharp kertoo seuraajilleen.

@abbeyskitchen Replying to @ryennebe Is CHEWING GUM the OG OZEMPIC?! #weightloss #chewinggum #weightlosshacks #ozempicweightloss #glp1forweightloss ♬ original sound – Abbey Sharp