Dubain lentokenttä on silkkaa luksusta – sai nyt kunniamaininnan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Maailman ylellisin lentokenttä sijaitsee Dubaissa. AllClear TravelInsurance -nimisen yhtiön tekemän tutkimuksen mukaan Dubain kansainvälinen lentokenttä (DXB) nimettiin äskettäin luksuksen ykköseksi 1.800 lentokentän joukosta. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lentoasema on elämys.

Lontoon Heathrow’n lentoasema (LHR) sijoittui listan toiselle sijalle vaikuttavan lounge-määränsä ja luksusliikkeidensä ansiosta. Qatarin Dohassa sijaitseva Hamad International Airport (DOH), jonne viime vuonna rakennettiin uusi eksklusiivinen Louis Vuitton -ravintola ja -lounge, nousi listan kolmannelle sijalle.

Dubain lentokenttä nousi kärkipaikalle lähinnä yli 70 luksushotellin ansiosta, jotka sijaitsevat kolmen mailin säteellä terminaalista. Lentokentällä sisällä on oma viiden tähden hotellin, zen-puutarhoja, uima-allas, kuntosali, elokuvateatteri ja lukuisia ravintoloita. Suomen Helsinki-Vantaa ei sijoittunut 20 parhaan listalle.