Miamin poliisi puuttui Spring Break -lomailijoiden juhlintaan – 250 pidätetty

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin, kuinka Miamin kaupunki päätti irtisanoutua suositusta kevätperinteestä, jossa amerikkalaiset lomailijat tulevat sen kuuluisille hiekkarannoille juhlimaan jokavuotista Spring Break -tapahtumaa. Syynä ovat jatkuvat järjestyshäiriöt. Juhlinta on nyt jatkunut kiellosta huolimatta.

Miami Beachin poliisi teki viime vuonna kevätlomien aikaan yhteensä 488 pidätystä sekä 105 ampuma-aseen takavarikointia ja kirjasi tuhansia sakkoja liikennerikkomuksista. Alkuvuodesta on pidätetty yhteensä 250 juhlijaa Miami Beachilla. Kaupunki oli asettanut keskiyölle ulkonaliikkumiskiellon, jota ei kuitenkaan toteltu.

– Toivotamme ihmiset tervetulleiksi viihtymään. Emme kuitenkaan hyväksy rikollista toimintaa. Emme halua sekasortoa tai ihmisiä, jotka haluavat aiheuttaa tuhoa yhteisöillemme, Floridan kuvernööri Ron DeSantis kommentoi.

Netissä leviää runsaasti kuvamateriaalia viime viikonlopusta. Kuvien perusteella Miamissa on juhlittu pikkubikineissä ja päihteitä käyttäen. Kaaosta oli hallitsemassa yhteensä 140 poliisia.