Donald Trump haluaa selvittää prinssi Harryn viisumihakemuksen: ”Onko valehdellut huumeista?”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump on varoittanut prinssi Harryä, että entinen kuninkaallinen voidaan potkaista pois Amerikasta. Trumpin mukaan tämä on mahdollista sitten, jos hänestä tulee Yhdysvaltain seuraava presidentti. Prinssi Harry on asunut Yhdysvalloissa vuodesta 2020 lähtien.

GB Newsin Nigel Faragen kysyi Trumpilta, voidaanko prinssi Harry karkoittaa maasta, jos hänen on todistettu valehdelleen viisumihakemuksessaan. Trump vastasi, että mikäli prinssi on valehdellut esimerkiksi huumeidenkäytöstään, niin viranomaisten on ryhdyttävä asianmukaisiin toimiin. Prinssi Harry on itse myöntänyt käyttäneensä huumeita, ja hän kertoi siitä taannoin ilmestyneessä muistelmateoksessaan Spare.

Donald Trump kuitenkin myönsi, ettei hän ollut täysin perehtynyt Harryn tapaukseen. Maahanmuuttolakimies ja Case Western Reserven yliopiston oikeustieteen dosentti Stacy Cozart Martin vihjaili aiemmin julkisesti, että Harryn julkkisstatus saattoi olla osallisena hänen onnistuneessa viisumihakemuksessaan. Hänen mukaansa maahanmuuttoon liittyvät kysymykset ovat harkinnanvaraisia, ja julkisuuden henkilöillä on enemmän liikkumavaraa viisumiasioissa kuin keskivertoihmisellä.