Skandaali Britanniassa: Sairaalan henkilökunta urkki Kate Middletonin terveystietoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The London Clinic -sairaalan kerrotaan käynnistäneen tutkinnan sen jälkeen, kun sairaalan henkilökunta oli käynyt urkkimassa 42-vuotiaan potilaansa terveystietoja. Tämä henkilö on tammikuussa vatsaleikkauksessa käynyt prinsessa Catherine, eli Kate Middleton.

– Kyseessä on vakava tietoturvaloukkaus ja teko mielletään uskomattoman vahingolliseksi sairaalalle. On otettava huomioon sairaalan aiempi ja moitteeton maine kuninkaallisen perheen jäsenten hoidossa, lähde kertoo Mirror-lehdelle.

– Sairaalan ylin johto otti yhteyttä Kensington Palaceen välittömästi sen jälkeen, kun tapaus oli tullut heidän tietoonsa. He vakuuttivat palatsille, että kaikki tutkitaan perin pohjin.

Julkisen tai yksityisen terveydenhuollon henkilöstön pääsy potilaan potilastietoihin ilman organisaation rekisterinpitäjän suostumusta on rikos. London Clinic ei ole kommentoinut julkisesti väitettyä tietoturvaloukkausta, mutta tiedottajan virallisen lausunnon mukaan he uskovat vakaasti, että kaikki potilaat tilasta riippumatta ansaitsevat täydellisen yksityisyyden ja luottamuksellisuuden koskien heidän lääketieteellisiä tietojaan.