Facebookin toivottu ominaisuus tekee paluun

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebookissa oli aikoinaan monia käyttäjiä ihmetyttänyt ominaisuus. Muita käyttäjiä oli mahdollisuus ”tökätä” nappia painamalla. Käytännössä tavoitteena oli helpottaa toisen henkilön huomion saamista.

Facebookin tökkäys- eli poke-ominaisuutta ei koskaan varsinaisesti poistettu palvelusta. Tökkäysnappi kuitenkin hävisi palvelun etusivulta vuosia sitten sen käytön vähennyttyä. Nyt Facebook haluaa tehdä tökkäilystä jälleen suosittua.

Yhtiön tiedotteessa tökkäysominaisuuden kerrotaan löytyvän jatkossa helposti Facebookin hakukentän kautta. Facebook on alkanut ehdottaa käyttäjille, ketä tökätä palvelussa. Uutena ominaisuutena ystäviä voi myös tökätä, kun heitä etsii sosiaalisesta verkostosta.

Facebookin mukaan tökkäysominaisuuden muutosten myötä tökkäysten määrä on kasvanut kuukauden aikana 13-kertaisesti. Tökkäyilyn suosion kerrotaan kasvaneen erityisesti nuorten käyttäjien kohdalla. Yli 50 prosenttia tökkäyksistä on nykyään 18-29-vuotiaiden tekemiä.