Harvinaisen fanalokan pentu syntyi eläintarhassa – lajia tavataan luonnossa vain Madagaskarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisessa eläintarhassa on iloittu harvinaista tapahtumaa. Eläintarhassa asuva fanaloka-jyrsijä sai poikasen. Lajia tavataan luonnossa vain Madagaskarilla Afrikassa. Fanalokakoiras syntyi eläintarhan mukaan 10. maaliskuuta Nashville Zoo -eläintarhassa.

Pennulla ei vielä toistaiseksi ole nimeä. Nashville Zoo on Yhdysvaltojen ainoa eläintarha, jossa elää fanalokia. Nashville Zoossa syntyi kaksi vuotta sitten Pepito-nimen saanut fanalokanaaras. Kyseessä oli niin ensimmäinen kerta, kun fanaloken poikanen syntyi eläintarhassa. Pepito oli myös yksi ensimmäisistä Yhdysvalloissa syntyneistä fanalokeista.

Fanaloka on pienehkö petonisäkäs, joka on täysikasvuisenakin vain noin puolen metrin pituinen. Täplikäs ja raidallinen eläin muistuttaa ulkonäöltään hieman ketun ja kissan välimuotoa. Fanalokien määrä on laskussa elinympäristön pienenemisen ja metsästyksen vuoksi.