Mallorcan lentokentällä lakkoillaan – voi vaikuttaa suomalaisten lomalentoihin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Eri matkatoimistot ovat antaneet varoituksia viivästyksistä Mallorcan Palman lentokenttää käyttäville lomailijoille. Turvatarkastushenkilökunnan lakkoilu voi vaikuttaa kaikkiin espanjalaiselle saarelle matkustaviin. Lakot ovat alkaneet jo viime viikolla.

Lakkojen aiheuttaman ruuhkan otaksutaan ajoittuvan pääsiäiseen. Turvatarkastusta suorittavien työntekijöiden lakko alkoi lentokentällä jo perjantaina 22. maaliskuuta ja kestää pääsiäissunnuntaihin 31. maaliskuuta asti. Espanjan kolmanneksi suurimmalla lentoasemalla suoritetaan parhaillaan huoltotöitä. Viivästyksiä aiheuttaa myös se, että lennot siirtyvät A-terminaaliin 27. maaliskuuta alkaen.

Esimerkiksi Tui-matkatoimiston mukaan tilanne voi aiheuttaa viivästyksiä Palman lentoasemalta pääsiäisenä lentäville matkustajille. Matkustajia kehoitetaan varaamaan enemmän aikaa lentokentälle, Travel Weekly uutisoi.