Grand Theft Auto 6 saattaa viivästyä jopa vuodella – peliyhtiöltä tiukka määräys

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Grand Theft Auto 6 -pelin on odotettu ilmestyvän alkuvuodesta 2025. Tuoreiden huhujen mukaan julkaisu kuitenkin viivästyy. Julkaisu saattaa venähtää jopa vuodella. Pelin kehittäjä Rockstar Games määräsi helmikuussa työntekijänsä toimistolle viidesti viikossa huhtikuusta alkaen.

Päätös aiheutti ihmetytä ja turhautumista etätöissä olleille työntekijöille. Kotaku-sivuston mukaan päätöksen syynä saattaa olla GTA6-pelin kehityksen myöhästyminen suunnitellusta aikataulusta.

Rockstar Gamesin kerrotaan edelleen tähtäävän GTA6:n julkaisuun keväällä 2025. Tällä hetkellä syksy 2025 näyttää kuitenkin aikatauluna realistisemmalta vaihtoehdolta. Julkaisu saattaa viivästyä jopa vuodelle 2026, mitä kuvaillaan huonossa tilanteessa käyttöön otettavaksi varasuunnitelmaksi.

Rockstar Games ei ole toistaiseksi kommentoinut huhuja julkisesti. GTA6:n julkaisun lähestymisen on pelätty johtavan yhtiön työntekijöiden työmäärän paisumiseen ja työaikojen pidentymiseen. Pelialalla yleinen ilmiö tunnetaan termillä crunch.