Oulussa rikottiin matkailun ennätys

Matkailu · Terhi Piiroinen

Oulun alue on panostanut viime vuosina matkailuun ja nyt työ alkaa tuottaa hedelmää. VisitOulu kertoo, että viime kuukausi oli majoitusmyynnin osalta koko mittaushistorian paras helmikuu niin Oulussa kuin Pohjolan rengastiellä. Kasvua on näkynyt erityisesti kansainvälisten matkaajien keskuudessa.

– Oulussa kansainvälisten matkailijoiden määrä tämän vuoden helmikuussa oli 6.200, mikä on jopa 33 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Pohjolan rengastiellä kansainvälisiä matkailijoita vieraili helmikuussa 19.500, joten kansainvälinen matkailu kasvoi Oulun seudulla 26 prosenttia viime vuoteen verrattuna, Oulun Matkailu Oy:stä kerrotaan.

Eniten turisteja tulee Ouluun Saksasta. Alueella ovat viihtyneet myös ruotsalaiset, englantilaiset ja yhdysvaltalaiset matkailijat. Pohjolan rengastielle puolestaan saavuttiin Alankomaista, Belgiasta ja Kiinasta.