Pääsiäisen liikenne on vilkkaimmillaan torstaina ja maanantaina – tältä näyttää ajokeli

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pääsiäisen liikenteen ennakoidaan olevan jälleen kiireisintä torstaina ja maanantaina. Menoliikenne on Liikenneturvan mukaan vilkkaimmillaan torstaina kello 13-19 ja perjantaina kello 9-14. Paluuliikenne alkaa kasvamaan sunnuntai-iltapäivän aikana, ja sen huippu on maanantaina kello 12-20.

Torstaille ennustetaan laajalti poutaista säätä. Lapissa saattaa kuitenkin olla lumisateita liikkeellä. Päivälämpötila vaihtelee Forecan mukaan Lapin 0-8 pakkasasteesta etelän 5-10 plusasteeseen.

Pitkäperjantaina liikkeellä on laajalti vesi- ja lumisateita. Lauantaina lämpötila voi nousta paikoitellen jopa yli 10 asteeseen. Sunnuntaina lounaasta leviää sateita maan etelä- ja keskiosaan, mutta pohjoisessa voi olla selkeää.

Paluuliikenteessä on syytä varautua huonoon ajokeliin. Tämänhetkisessä ennusteesssa maanantain eli toisen pääsiäispäivän ennusteissa ovat vaihdelleet voimakas lumipyry ja lähes sateeton tilanne. Toistaiseksi on epävarmaa, minne mahdolliset lumisateet osuvat.

– Ainakin osa mahdollisesta sateesta voi tulla etelässäkin lumena, jopa pyrynä. Ennuste on siis kuitenkin vielä epävarma. Sateiden ajoitus ja reitti tarkentuvat vasta lähempänä, joten pääsiäisen paluuliikenteen suhteen kannattaa seurata ennusteita ja sadetutkaa, Latvala kertoo Forecan sääblogissa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.