Kaksi nuorta lumileopardia muutti Korkeasaareen: ”Tarha on vielä jännittävä paikka#

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korkeasaari on saanut kaksi uutta asukasta. Eläintarhaan muutti pian kaksi vuotta täyttävät lumileopardisiskokset, jotka syntyivät Sveitsin Baselin eläintarhassa.Ne siirrettiin kotitarhastaan iässä, jossa aikuistuvat pennut lähtevät luonnossakin emonsa luota.

Eläinten siirron tavoitteena on säilyttää tarhakannan geneettinen monimuotoisuus. Lajikoordinaattori etsii lumileopardeille sopivat lisääntymiskumppanit. Osa sukulinjoista on kuitenkin jo hyvin edustettuna tarhakannassa, eikä Korkeasaaren nuoriin naaraisiin kohdistu tällä hetkellä pentuhaaveita.

– Tulokkaat viihtyvät nyt parhaiten takatarhassa luolan katolla, jossa on turvallista tarkkailla ympäristöä. Tarha on vielä jännittävä paikka, mutta hoitajiin lumileopardit suhtautuvat luottavaisesti, kertoo Korkeasaaren tiedotteessa eläintenhoitaja Jonne Stenroth.

Korkeasaaren edellinen lumileopardi oli kuusivuotias uros. Se muutti tammikuussa Ähtärin eläinpuistoon samanikäisen naaraan puolisoksi. Eläimet viettävät aikaa eri tarhoissa, mutta ovat jo tehneet varovaisesti tuttavuutta.

Korkeasaari on tukenut lumileopardien suojelua luonnossa vuodesta 2012 Snow Leopard Trustin kautta. Eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelman lajille kerrotaan käynnistyneen aikoinaan juurikin Korkeasaaressa.