Marja Hintikka: ”Lapset tarvitsevat nyt turvan tunnetta”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vantaan Viertolan koululla tänään aamulla tapahtunut ammuskelu on johtanut yhden 12-vuotiaan lapsen kuolemaan ja kahden muun lapsen vakavaan loukkaantumiseen. Tekijä on niin ikään kuudesluokkalainen poika, joka on tunnustanut teon.

Useat suomalaiset poliitikot ja julkisuuden henkilöt ovat kommentoineet musertavia uutisia. Monissa perheissä eletään tällä hetkellä surullisia tunnelmia ja lasten mielessä voi olla suuria kysymyksiä liittyen kuolemaan ja kouluturvallisuuteen. Aikuisten tehtävänä on nyt kuunnella lapsia ja vastailla rehellisesti heidän kysymyksiinsä ikätasoisesti. Samaa mieltä on myös juontaja Marja Hintikka.

– Meidän aikuisten tehtävänä on nyt pyrkiä luomaan turvan tunnetta kaikille lapsille ympärillämme, surullisten uutisten keskellä. Pohjaton järkytys tapahtuneesta. Sydän särkyy. Tuttu koulu, Hintikka kirjoittaa sysimustan kuvan kera.