Koira karkasi lentokentällä – seurasi tuntikausien takaa-ajo

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisella lentokentällä tapahtui maaliskuun lopulla melkoinen yllätystilanne. Erään matkustajan koira pääsi sekaannusten seurauksena irralleen Pohjois-Carolinan Raleigh-Durhamin kansainvälisellä lentoasemalla. Seurauksena oli tuntikausia kestänyt etsintäoperaatio.

Moose-nimisen koiran oli määrä olla samalla Alaskan Airlinesin lennolla Seattleen omistajansa kanssa. Henkilökunnan virheen vuoksi koira ei kuitenkaan päässyt tiistai-iltana ilmaan nousseeseen koneeseen. Moose vietti yön lentoasemalla, ja lemmikin oli määrä päästä omistajansa luokse toisella lennolla seuraavana aamuna.

CNN-uutissivuston mukaan Moose onnistui kuitenkin karkaamaan, kun sitä oltiin laittamassa kuljetuskoppaan. Koira johdatti henkilökunnan takaa-ajoon ympäri lentokenttää. Moose päätyi yhdessä vaiheessa jopa rullaustielle.

Lopulta koira vaikutti vain kadonneen. Alaskan Airlines lennätti Moosen omistajan takaisin Pohjois-Carolinaan osallistumaan etsintöihin. Tapauksella oli lopulta onnellinen loppu, sillä Moose löydettiin hyväkuntoisena torstai-aamuna mittavien etsintöjen päätteeksi.