Tarkista nastarenkaasi – näistä malleista poliisi voi mätkäistä sakot

Autot · Tim Isokivi

Suomessa on ollut myynnissä nastarenkaita, joilta puuttuu tarvittava hyväksyntä. Niiden käytöstä liikenteessä voi koitua seuraamuksia. Asiasta tiedotti Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

– Traficom on valvonnassaan havainnut, että kolmelta nastarenkaalta puuttuu vaadittava hyväksyntä. Tämä tarkoittaa sitä, että hyväksymättömien renkaiden osalta ei ole varmistuttu tien tarpeettomasta kulumisesta. Tällaisten hyväksymättömien nastarenkaiden myyminen on kiellettyä, kertoo tiedotteessa Traficomin ylitarkastaja Mika Loponen.

Loposen mukaan hyväksymättömiä nastarenkaita autossa käyttävä voi saada poliisilta sakon. Lisäksi ajoneuvon katsastus saatetaan hylätä. Hyväksymättömät nastarenkaat ostaneilla kuluttajilla voi olla olla oikeus hyvityksiin kuluttajasuojalain perusteella.

Hyväksymättömät renkaat ostaneita kuluttajia suositellaan olemaan yhteydessä yritykseen, jolta renkaat on ostettu. Jos osapuolet eivät pääse hyvityksestä yksimielisyyteen, voi kuluttaja tarvittaessa kääntyä KKV:n kuluttajaneuvonnan puoleen.

Valvonnassa havaitut hyväksymättömät renkaat:

  • WINRUN WINTER-MAX S1 WR60
  • ANTARES GRIP 60 ICE
  • TRAZANO ICEMASTER SPIKE

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.