Ulkomaan matkailu taas kasvussa – kotimaan matkojen määrä väheni

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ulkomailla matkailun suosio kasvoi viime vuonna. Tilastokeskuksen tuoreiden lukujen mukaan vapaa-ajanmatkoja tehtiin ulkomaille viidenneksen enemmän vuonna 2023 kuin vuonna 2022. Yöpymisen sisältäneiden kotimaan matkojen määrä sen sijaan väheni.

Yöpymisen sisältäneitä vapaa-ajanmatkoja tehtiin vuonna 2023 noin 6,1 miljoonaa. Vaikka kotimaan matkojen määrä väheni edellisvuoteen verrattuna, tehtiin niitä edelleen selvästi ulkomaan matkoja enemmän. Yöpymisen sisältäneitä kotimaan vapaa-ajanmatkoja tehtiin viime vuonna 21,3 miljoonaa.

Yöpymisen sisältäneitä työmatkoja kotimaassa ja ulkomailla tehtiin yhteensä 3,8 miljoonaa. Molempien määrä oli suurempi kuin vuonna 2022. Ulkomaan työmatkojen määrä kasvoi lähes viidenneksen verran.

Ulkomaan vapaa-ajanmatkailun kasvussa korostui maksullisen majoituksen sisältäneiden matkojen lisääntyminen. Koko väestöstä lähes 90 prosenttia teki vuoden 2023 aikana ainakin yhden vapaa-ajanmatkan, jossa yövyttiin vähintään yhden yön ajan.