Vakuutusyhtiö: Tuulilasivahinkoja eniten huhtikuussa

Autot · Tim Isokivi

Tien päälle lähtevien on syytä olla keväisin tarkkana. Huhtikuun alussa vietetään aikaa, jolloin autojen tuulilasivahinkoja tapahtuu tilastojen mukaan eniten. Näin varoittaa Pohjola Vakuutus tiedotteessaan.

Lasivahinkojen piikki osuu yleensä huhtikuulle, joskin ajankohta voi vaihdella alueittain kevään etenemisen mukaan. Osassa autoissa on edelleen talvi- tai kitkarenkaat, ja sulilla teillä on runsaasti irtosoraa. Tuulilasia vaurioittaa tyypillisesti edellä ajavan ajoneuvon renkaista sinkoutuva kivi tai tien pinnoitteen palanen.

– Suurien liikennemäärien takia Uudellamaalla lasivahinkoja sattuu paljon. Mutta kun vahinkomääriä suhteutetaan liikennemääriin, tapahtuu lasivahinkoja eniten Pirkanmaan alueella. Myös Pohjois-Pohjanmaalla vahinkoja tapahtuu paljon, kertoo Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisesta vastaava johtaja Kristian Hiljander tiedotteessa.

Vahinkoja tapahtuu tyypillisesti moottori- ja kehäteillä sekä rampeilla ja liittymissä. Tuulilasivahinkoja lisää teiden päällysteiden huono kunto. Tuulilasien korjauskustannus on keskimäärin noin 70 euroa ja vaihtokustannus hieman yli 800 euroa.

Hiljanderin mukaan lasin korjaamisen mahdollisuus kannattaa aina selvittää, sillä se on sekä edullisempaa autoilijalle että vähemmän kuormittavaa ympäristölle. Kiven iskiessä tuulilasiin iskemäkohta tulee suojata heti teipillä, jotta vaurioon ei pääse likaa ja kosteutta. Lasikorjaamolle suositellaan menemään mahdollisimman pian pienenkin vahingon tapauksessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.