IL: Mato Valtonen lopettaa keikkailun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys -yhtyeistä tunnettu Mato Valtonen on ilmoittanut jättävänsä keikkalavat taakseen. Muusikon mukaan päätökseen ei liity terveydellisiä syitä, eikä hän ole kyllästynyt esiintymiseen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Valtonen kertoi IL:lle lähetetyssä tiedotteessaan halunneensa lopettaa esiintymisen omalla tavallaan. Artisti haluaa vetäytyä keikkalavoilta, ennen kuin hän täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Hän aikoo kuitenkin jatkaa keikkailua puhujana.

– Mato on päättänyt, juuri ennen tulevia 70 v synttäreitään, vetäytyä esiintymislavoilta. Hän ajatteli tehdä sen ennen kuin yleisö alkaa pohtia, että kannattaisikohan sedän mennä ottamaan päiväunet? Tai mikä pahempaa, toteaisivat, että setä taisi juuri nukahtaa kesken haahuilunsa, Valtosen tiedotteessa kerrottiin IL:n mukaan.

Valtonen aloitti musiikkiuransa vuonna 1974 Sleepy Sleepers -yhtyeessä. 1980-luvulla yhtyeen jäsenet perustivat Leningrad Cowboys -kokoonpanon, joka keikkaili runsaasti myös ulkomailla. Valtonen on tullut musiikkiuransa lisäksi tunnetuksi myös näyttelijänä ja yrittäjänä.