Harvinainen ilmiö videolle: Etna-tulivuoresta nousi ilmaan savurenkaita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italiassa on päästy hämmästelemään kuuluisan Etna-tulivuoren synnyttämää erikoista ja näyttävää ilmiötä. Sisiliassa sijaitsevan tulivuoren huipulta on tuprunnut ilmaan vaaleita savurenkaita. Näky tallentui viraalina levinneiksi videoiksi.

Etnan kraatterista on noussut ilmaan savurenkaita huhtikuun alusta lähtien. Tulivuoren synnyttämät savurenkaat eivät koostu varsinaisesti savusta, vaan tiivistyneestä vesihöyrystä ja kaasuista. Höyry ja kaasu saavat ympyrämäisen muodon lämpötilaerojen vuoksi purkautuessaan nopeasti ulos.

ABC-uutissivuston mukaan ilmiö on muita tulivuoria yleisempi Etnassa. Tämä johtuu tulivuoren muodosta, joka mahdollistaa isojen kaasukuplien syntymisen. Yli 3,3 kilometrin korkeuteen kohoava Etna on Euroopan suurin tulivuori ja yksi koko maailman aktiivisimmista tulivuorista.