Koira sai itsensä kiipeliin – roskiksen kansi juuttui ympärille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uteliaat lemmikkieläimet saattavat päätyä yllättäviin tilanteisiin nuuskiessaan paikkoja, joita niiden ei pitäisi. Iso-Britanniassa pelastettiin taannoin koira, jonka kaulan ympärille oli juuttunut roska-astian kansi.

Kuuden kuukauden ikäinen jackrussellinterrieri Amari oli tunkenut päänsä roskakorin kannen reiän läpi. Tämän seurauksena kansi päätyi koiran ympärille kaulapannan tavoin. Amarin omistaja otti yhteyttä paikalliseen eläinlääkäriin, joka puolestaan kääntyi palokunnan puoleen.

Eläinlääkäri rauhoitti koiran, jotta palokunta pystyi leikkaamaan roska-astian kannen auki. Amari selvisi yllättävästä tilanteesta lopulta säikähdyksellä. Koiran omistaja kertoo palokunnan somejulkaisussa oppineensa tapauksesta, ettei puutarhassa kannata käyttää avonaisella kannella varustettuja roskakoreja.