Kotitöiden inhokit ja suosikit selvitettiin – tuntuvatko sinusta tutuilta?

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kotityöt ovat asia, jota yksikään ihminen ei pääse pakenemaan. Nyt Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimus selvitti mitkä ovat suomalaisten suosikkiaskareita ja mistä kotitöistä ihmiset pitävät vähiten.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että lempiaskareet vaihtelivat sukupuolen, iän sekä alueen mukaan. Ruoanlaitto oli kuitenkin ylivoimaisesti ihmisten suosikkiaskare kotitöistä kautta Suomen. Ikkunoiden pesemistä ja vessanpöntön puhdistamista ihmiset inhosivat eniten.

Kaikista kyselyyn vastanneista 36 prosenttia nimesi ruoanlaiton lempikotityökseen. Suosittuja kotitöitä olivat myös pyykinpesu ja imurointi. Kaikkein innokkaimpia pyykinpesijöitä olivat naiset, kun taas miehistä vain viisi prosenttia kertoi pitävänsä pyykinpesusta.

Imuroinnista pitivät eniten nuoret 18-24 -vuotiaat. Myös roskien vienti oli nuorten keskuudessa mieluinen kotityö. Ruoanlaitto sen sijaan kiinnosti nuoria selvästi vähemmän kuin muita ikäryhmiä.