Rovaniemi repäisee: K-65 disco kokeneemmille bailaajille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto ja Rovaniemen teatteri järjestävät ihka ensimmäisen päivädiskonsa yli 65-vuotiaille tiistaina 7. toukokuuta. Disko alkaa kello 14:00 ja kestää muutaman tunnin ajan Rovaniemen teatterin tunnelmallisessa kellariteatteri Saivossa.

Rovaniemeläinen 71-vuotias Sirkka Saarenpää ja 75-vuotias Timo Löfgren ystävineen ovat odottaneet tätä jo kauan. He sanovat, että vihdoin kotikaupunki on kuullut kokeneempien bailaajien toiveet +65-vuotiaiden omasta diskosta. He kävivät alkukeväästä tanssimassa takavuosien lempihittien parissa Torniossa, jossa järjestettiin supersuosion saavuttanut mummodisko.

– Aivan mahtavaa! Nyt kannattaa kaikkien laittaa glitterit ja kimalteet päälle ja lähteä diskoilemaan. Disko on hyvää liikuntaa. Se piristää ja virkistää! Ja mahtavia hittejä riittää Markku Arosta Anita Hirvoseen ja Bonnie Taylorista John Travoltaan. Kaikki vaan mukaan, kaksikko hehkuttaa.

Tapahtumaan ei ole pääsymaksua eikä narikkamaksua. Ravintola on auki ja tarjoilee holillisia ja holittomia virvokkeita, kahvia ja teetä, pientä suolaista ja makeaa. Tilat ovat esteettömät.

– Jonotimme 1970-luvulla Vaskoolin diskoon ja todella suosittu oli myös Polarin alakerran baarin disko. Rovaniemellä oli noina aikoina vilkas iltaelämä, Sirkka muistelee.