Viihdejätti suunnittelee televisiokanavia suoratoistoon

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalvelujen epäiltiin vielä jotain vuosia sitten korvaavan perinteisen television. Lineaariselle televisiolle on kuitenkin edelleen kysyntää, ja nyt Disney suunnittelee jo eräänlaisten tv-kanavien lisäämistä suoratoistopalveluunsa.

Disney+-palveluun suunnitellaan The Information -sivuston mukaan kanavia, joilta tulisi jatkuvasti ohjelmaa. Palvelusta löytyisivät omat kanavat esimerkiksi Marvel, Star Wars ja Pixar -sisällölle. Myös klassiset Disney-animaatiot saisivat oman kanavansa.

Uudistuksen tavoitteena olisi virtaviivaistaa katselukokemusta. Kanavien lisääminen palveluun mahdollistaisi esimerkiksi spontaanit sarjamaratonit ilman että katsojan tarvitsisi päättää itse, mitä hän katsoo. Vastaavia kanavia löytyy jo osasta suoratoistopalveluita.

Disney+ ei ole toistaiseksi vahvistanut suunnitelmia kanavien tuomisesta palveluun. Tiedossa ei ole, koskisiko uudistus vain Yhdysvaltoja, vai tulisivatko kanavat palveluun myös esimerkiksi Suomessa.