Fallout-televisiosarjan suosio heijastui myös peleihin

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Prime Video -suoratoistopalvelussa alkoi taannoin ydinsodan jälkeiseen maailmaan sijoittuviin Fallout-peleihin perustuva samanniminen sarja. Positiivista palautetta saanut ja palvelun katsotuimpien nimikkeiden listan kärkeen nousseen Falloutin suosio on heijastunut myös pelisarjaan.

Vuonna 2015 ilmestynyt Fallout 4 oli vielä 7. huhtikuuta Steam-palvelun päivittäisten käyttäjien suosituimpien nimikkeiden listan sijalla 63. Sarjan ilmestymisen jälkeen peli oli 14. huhtikuuta peli sijalla 5. Fallout 76 -moninpeli nousi sijalta 54 sijalle 7 ja Fallout: New Vegas sijalta 83 sijalle 10.

Gamespot-sivuston mukaan Fallout 4 keräsi Steamin listoilla viikonloppuna parhaimmillaan 83 000 yhtäaikaista pelaajaa. Ennen sarjan ilmestymistä luku oli parhaimmillaan 25 000 pelaajaa. Fallout 76:n yhtäaikainen pelaajamäärä kaksinkertaistui keskiarvoon verrattuna Steam-käyttäjien keskuudessa.

Peliyhtiö Bethesda on paljastanut viidennen Fallout-pelin olevan suunnitteilla. Sitä saatetaan kuitenkin joutua odottamaan jonkin aikaa. Yhtiön mukaan Fallout 5 julkaistaan vasta parhaillaan kehitteillä olevan The Elder Scrolls 6:n jälkeen.