Poliisi epäilee suomalaisnaista 112 petoksesta – rötösteli esimerkiksi Tori-verkkopalvelussa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsingin poliisi epäilee 34-vuotiasta naista mittavasta rikossarjasta. Hänen epäillään tehneen peräti 112 petosta myymällä olemattomia tuotteita verkossa. Hän sai rikoshyötyä noin 16 000 euroa.

Poliisin mukaan petossarjan selvittäminen alkoi lievästä nettipetoksesta tehdyn tutkintapyynnön seurauksena syyskuussa 2023. Asianomistaja oli ostanut Facebookissa tuotteita 250 eurolla. Hän ei saanut tuotteita eikä myöskään rahojaan takaisin.

– Poliisi alkoi saada lukuisia muita ilmoituksia epäillyistä petoksista, joissa myyjä oli käyttänyt eri nimiä. Tapauksissa toistui usein sama tilinumero, johon asianomistajat olivat maksaneet ostoksia. Teoissa kuitenkin käytettiin useita eri pankkitilejä, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teppo Viljanen.

Epäilty käytti olemattomien tavaroiden myymiseen muun muassa Tori.fi-palvelua, Facebook marketplacea ja muita myyntialustoja. Tuotteiden joukossa oli merkkivaatteita ja -laukkuja, koruja, kenkiä, sisustustekstiilejä ja -esineitä, huonekaluja sekä harrastusvälineitä. Asiakasomistajien maksamat summat vaihtelivat alle 100 eurosta lähes 900 euroon. Epäillyt rikokset tapahtuivat 28. elokuuta 2023 – 22. tammikuuta 2024.