Helsingin Kallion kirkon torni avataan vierailijoille

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Kallion kirkon torni on yksi kaupunginosan tunnetuimmista maamerkeistä. Tänä kesänä torni avautuu vierailijoille. Asiasta tiedotti Kallion seurakunta.

Seurakuntaneuvosto linjasi Kallion kirkon tornin sisäänpääsyn maksavan 10 euroa. Kesä-elokuun ulkopuolella vieraili maksaa 14 euroa. Seurakunnan mukaan torniin kiipeämisen vaativan aina kaksi henkilöä kymmenen hengen ryhmää kohti.

Opastusta kaipaaville ryhmille lisätään 80 euron opastusmaksu tunnin mittaisesta kierroksesta. Kesän aikana seurakunnassa kokeillaan erilaisia teemapäiviä, jolloin vierailuhinta on edullisempia. Tämän vuoksi erillisiä alennusryhmiä ei ole päätetty tälle kesälle.

Kallion kirkkoon on jatkossakin vapaa pääsy arkisin kello 7-21 ja viikonloppuisin 9-19. Kesä-elokuussa kirkossa vierailevia palvelee myös Kallion kirkon kahvila, joka on auki keskiviikosta lauantaihin.