Oletko järjestämässä festaria tai kesätapahtumaa? Yksi hakemus kannattaa tehdä heti

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli mielessä on kesätapahtuman järjestäminen, on mahdollista anniskelulupaa syytä hakea mahdollisimman nopeasti. Asian lykkääminen voi aiheuttaa tapahtuman muuttumisen kesän kuivimmaksi. Näin varoittaa Aluehallintovirasto tiedotteessaan.

Aluehallintovirastojen alkoholilupahallinnossa on parhaillaan käynnissä vuoden ruuhkaisin aika. Hakemuksia tulee kevään ja alkukesän aikana vireille kaksin- ja jopa kolminkertainen määrä talvikuukausiin verrattuna. Kesän tapahtumia koskevat hakemukset tulee lähettää niin pian, kuin mahdollista.

Lupahakemuksen käsittelyssä kestää normaalisti noin kuukausi. Ruuhka-aikaan siinä voi mennä kaksikin. Käsittelyä nopeuttaa mahdollisimman täydellisin liittein ja toiminta-ajatukseltaan loppuun asti mietitty hakemus.

Alkoholilupaa voi hakea helpoiten alkoholielinkeinorekisteri Allun sähköisessä palvelussa osoitteessa http://www.valvira.fi/allu. Alkoholihallinto osallistuu tapahtumien etukäteispalavereihin sekä ohjaa tapahtumanjärjestäjiä ja anniskeluluvanhakijoita säädösten mukaiseen anniskelutoimintaan tapahtumissa. Tavoitteena ovat turvalliset ja viihtyisät tapahtumat.